Hayattan kesitler!
Şimdi bu bir siyasi argüman mı? Peki amacı ne, kitleleri etkileyebilme gayesi acaba böyle olmaktansa beni seçin de ne olursa olsun gayesi mi? Yoksa gerçekten dini İslam’a karşı tutulan tavır mı bu? Sizce hangisi?
Şimdi insanlar önce dönüp kendini sorgulamalı. Hangi dine ya da mezhebe bağlı olur ise olsun ben dinimin bana verdiği ve şart koştuğu şeyleri yaşayabiliyor muyum, demeli.
Peki nedir bu argümanda asıl anlatılmak istenilen, kimilerine göre şeriat kanununun yani dini mümin İslam’ın yaşam gayesi ve insana verdiği kesin emirler mi? Yoksa akıldan uydurulan ve böyle olması gerektiği gibi yaşamak istenmesi mi? Yahut ta isteğimize göre yaşama isteği ve arzusu mu? Burada açık ve net şu anlaşılıyor ki dinin kuralları insanlara sanki ağır geliyor ama o zaman şu sorulmaz mı? Allah cc.’a biz kulları neden yarattığını rabbimizden daha mı iyi biliyoruz, asla. Biz dinimizi de yaşamak istediğimiz gibi yaşayalım olgusu da olabilir. Ya da her şeyi geçelim açık alenen ve net bir şekilde dinin çocuk istismarı yönünde bir algıya döndürülmeye çalışıldığı algısı da olabilir mi?
Geçmiş yıllara bakıldığında bazı din kurumlarında yaşanan ve insanların yani bağımsız bireylerin nefsanî kirlenmişliklerini erkek çocuklar üzerinde uyguladığı ahlaksızlıkları, İslam’ın aşağılanması için bu derece açık ve net kullanılması da ayrı bir ironi. Kişiler yaptığı şeyler de her şekilde kendileri mesul tutulması gibi, kurumlar ve hatta inanmış olduğu değerler sorgulanıyor ama kişilerin kendi nefsi inancı ve yaşadığı hayatlar asla sorgulanmıyor. Yazık bu insanların kirlenmiş siyasal algılarına, yazık bu insanların özgürce ve ahlaklı yaşama gayesindeki yalnızlıklarına. Bu bağlamda sağlam bir duruş ya da yapılanları yahut ta yapılması istenilenleri iyi etüt etmek ve ona göre karar vermek en büyük gaye olmalı.
Bu vatan hepimizin, aynı gemide rotamız farklı olsa bile. Bir ortak payede buluşabilmeli insanlar. Böyle saçma sapan argümanlar ile insanları ayrıştırma ve dine yapılan saldırı göz ardı edilmemeli. Tabi ki bu birçoğunun şahsına münhasır düşüncesi, bana ya da tarafsız bakış açısıyla bakanlara göre böyle gözüken bazı şeylerin İnanmak istediği düşünceye hâsıl olanlar tarafından doğru gibi algılanması gayet normal. Kişi inanmak istediği ve kendisine göre doğru olan şeyleri görmek ister bu kim olursa olsun. Lakin bu argümanları insanların kafasında algıya yönelik bir düşünce ile yönetmeye kalkarsanız kaybedersiniz. Bu sadece inanmak istediği değerlerin işte tamam budur fikriyatına hâsıl olanların aklında gerçekmiş gibi gözükür. Diğer taraftaki düşünceye sahip olanlar sadece inancına saldırı olarak bakar. Siyasi oluşumlar bu bağlamda yapılan ve yapılmak istenen ya da anlatılmak istenilen argümanları iyi seçmelidir. Bir tarafsız seçmen nezdinde İse olaylara ortadan bakıldığında, yani tarafsız olduğumuzda, benim kanaatime göre siyasetin iki ucunun da kirli bir değnekten farksız olduğunu görebilme becerisi var. İnsanları ve toplumun birçok kesimini ayrıştırmak mı? Bu şu anda başarıldı. Bak böyle olursunuz öbür taraftan bakıldığında da öyle yaparsanız şöyle olursunuz, dediğim ya iki ucu kirli bir değnek. Neresinden tutarsanız tutun eliniz kirlendi bir kere.
Saygılarımla
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.